Working hours of the Japanese clinic: 10.00 - 18.00. We are closed on weekends.

Ilgaamžiškumo paslaptis: Anti-glikacijos receptas No1. Kiritanpo Karštas Puodas

Ilgaamžiškumo paslaptis: Anti-glikacijos receptas No1. Kiritanpo Karštas Puodas

Dalinamės Japonijos glikacinio streso tyrimų asociacijos nario, profesioriaus Yoshikazu Yonei medicinos ir filosofijos mokslų daktaro, Doshisha universiteto lektoriaus sukurtu receptu senėjimo provencijai ir ilgaamžiškumui.

Kuo ypatingas prof. Yoshikazu Yonei receptas? Receptas sukurtas siekiant mažinti glikacinį stresą - tai biologinis procesas, kurio metu cukraus molekulės, paprastai gliukozė, reaguoja su baltymais ir lipidais organizme. Šis procesas sukelia glikacijos reakcijas, kurios gali pakenkti ląstelių struktūroms ir funkcijoms, kaip pavyzdžiui:

  • Uždegimas: AGEs (liet. pažangūs glikacijos galutiniai produktai) gali skatinti lėtinį uždegimą organizme. Uždegimas yra susijęs su daugeliu lėtinių ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos, artritas ir net kai kurios vėžio formos.
  • Oksidacinis stresas: AGEs gali padidinti oksidacinį stresą, kuris sukelia laisvųjų radikalų kaupimąsi ir oksidacinius pažeidimus ląstelių struktūrose, įskaitant DNR, lipidus ir baltymus. Tai gali prisidėti prie įvairių sveikatos problemų ir senėjimo procesų.
  • Kraujagyslių pažeidimai: AGEs gali prisidėti prie kraujagyslių sienelių pažeidimų ir sutrikdyti kraujotaką. Tai gali padidinti riziką susirgti hipertenzija, ateroskleroze ir kitomis širdies bei kraujagyslių ligomis.
  • Ląstelių senėjimas: AGEs gali sutrikdyti baltymų funkciją ir prisidėti prie ląstelių senėjimo. Tai gali paveikti odos elastingumą, taip pat prisidėti prie kitų senėjimo požymių ir ligų.
  • Nervų sistemos pažeidimai: Kai kurie tyrimai rodo, kad AGEs gali turėti neigiamą poveikį nervų sistemai ir prisidėti prie neurodegeneracinių ligų, tokių kaip Alzheimerio liga.

Receptas: Kiritanpo Karštas Puodas 

Ingredientai [2 porcijoms]:

  • Kiritanpo (ryžių lazdelės) 160g
  • Šitake grybai 180g
  • Vištienos šlaunelė 200g
  • Tofu 300g
  • Krapai 150g
  • Maitake grybai 200g
  • Varnalėša 160g
  • Šitake grybai 72g

Mėsos kukuliai:

A sąrašo ingredientai:

  • Malta vištiena 160g
  • Tarkuota lotoso šaknis 40g

sąrašo ingredientai:

  • Sojų padažas 72g
  • Mirinas 72g
  • Vištienos sultinys 800g

Paruošimas:

  1. Plonai supjaustykite varnalėšą ir pamirkykite ją vandenyje, kad pašalintumėte kartumą.
  2. Sumaišykite maltą vištieną su tarkuota lotoso šaknimi iš A sąrašo ingredientų iki lipnumo ir formuokite mėsos kukulius.
  3. Supjaustykite kitus ingredientus į lengvai valgomas dalis.
  4. Į puodą įpilkite B sąrašo ingredientų sriubos ingredientus, užvirkite ir virkite ingredientus.

Krapai yra turtingi vitaminais C ir β-karotenu, geležimi ir maistinėmis skaidulomis, turinti ypatingą aromatą. Šis aromatas susijęs su ftalidais, kurie pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Manoma, kad ftalidai turi įvairių sveikatai naudingų savybių, įskaitant priešuždegiminius, antihipertenzinius ir priešvėžinius poveikius. Ftalidai taip pat randami prieskoniuose, tokiuose kaip salieras, kuris yra žinomas dėl stipraus anti-glikacijos poveikio.

Maistinė patiekalo vertė: 868 kcal, 61,4g baltymų, 29g riebalų, 87,8g angliavandenių, 15,5g maistinių skaidulų


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

YOUR CART (0)

No Products in the Cart