Working hours of the Japanese clinic: 10.00 - 18.00. We are closed on weekends.

Kodėl japonės lengvai patiria menopauzę? Tekančios saulės šalies gyventojų amžinos jaunystės paslaptys

Kodėl japonės lengvai patiria menopauzę? Tekančios saulės šalies gyventojų amžinos jaunystės paslaptys

Elastinga, lygi, porcelianinė oda, plona liemens linija, lengvas raudonis, energijos gausa - tokios legendos sklando apie japonių išvaizdą, o nuspėti tikrą amžių praktiškai neįmanoma! Tačiau net ir nekreipiant dėmesio į išorinius vertinimus, faktai lieka faktais: japonės gyvena ilgiau nei moterys iš Europos ir Amerikos, o serga daug rečiau. Be to, jos labai lengvai išgyvena menopauzę, beveik neturint jokių simptomų. Jų paslaptimis gali pasinaudoti bet kuri moteris! 

Paslaptis Nr. 1. Japonijoje neegzistuoja neigiamas požiūris į menopauzę

Kai mūsų moterys išgirsta „klimaksas“ arba „menopauzė“, nevalingai ruošiamasi blogiausiam. Žinoma, kas džiaugtųsi karščio bangomis, svorio padidėjimu, sausumu intymioje zonoje, nuotaikų kaita ir daugeliu kitų menopauzės simptomų? Visgi bet koks negatyvumas sukelia stresą mūsų kūnui, kuris blogina emocinę būseną ir neigiamai įtakoja mūsų išvaizdą.

Japonės iš pradžių nusiteikia pozityviai. Saulės šalies kultūroje „menopauzė“ nėra suprantamas taip, kaip mes įpratome. Ją pakeičia sąvoka „Konenki“, kuri reiškia regeneraciją, atsinaujinimą. Šis terminas vartojamas kalbant apie moteris nuo 40 iki 60 metų. Pabandykite pakeisti savo požiūrį į menopauzę! Pažiūrėkite, kiek moterų pradėjo gyvenimą iš naujo hormoninių pokyčių laikotarpiu ir pasiekė sėkmės.

Paslaptis Nr. 2. Soja – įprastas produktas kasdieniame meniu.

Beža Kodėl japonės lengvai patiria menopauzę? Tekančios saulės šalies gyventojų amžinos jaunystės paslaptysTai, kad Azijos moterų menopauzės simptomai beveik nepastebimi, galima paaiškinti reguliariu sojos vartojimu. Iš sojos gaminami tofu sūris ir pasta (kurią, beje, valgo beveik kasdien), daiginta soja dažnai naudojama sriubose ir salotose.
Kuo soja ypatinga? Sojoje yra specialių medžiagų – izoflavonų. Jie priklauso fitoestrogenų grupei – natūraliems junginiams, kurie gali iš dalies pakeisti kai kurias estrogenų funkcijas. Prasidėjus menopauzei, estrogenų lygis mažėja, todėl būtent sojos vartojimas padėtų kompensuoti estrogenų mažėjimą ir palaikyti jų balansą.
Visgi reikia atsargiai rinktis produktus su soja - pavyzdžiui populiariajame sojų aliejaus sudėtyje nėra fitoestrogenų, vadinasi, jis nepagelbės švelninant menopauzės simptomus. Kita vertus, sojų tofu yra izoflavonų, tačiau nauda pasijaus tik tuo atveju, jeigu valgysite kiekvieną dieną. Jeigu nuspręstumėte, kad sojos įtraukimas į kasdienį racioną sukelia nepatogumų, rekomenduojame vartoti papildus su sojos izoflavonais.

Paslaptis Nr. 3: Japonijos moterys vartoja vitaminus ir kitus papildus

Japonijoje yra tikras sveikatos kultas, todėl augaliniai ekstraktai, vitaminai ir mineralai yra ypatingai sveikintini. Būtent todėl, į maisto papildus žiūrima kaip į funkcinį maistą, kuris yra vartojamas papildant savo mitybą.

Padėti išlaikyti jaunystę Jums padės B grupės vitaminai, taip pat E ir C, kurie yra galingi antioksidantai.

Matrix fermentuotų ryžių luobelių ir sojų pupelių (Natto) ekstraktas padės Jums palengvinti menopauzės simptomus, lengviau pereiti menopauzės laikotarpį, kaip japonei. Tai nehormoninis produktas, sukurtas specialiai moterims menopauzės metu. Jame yra ne tik vertingų sojų izoflavonų, bet ir aminorūgščių DL-alanino, L-prolino, L-lizino.

Pagrindinis papildo tikslas – pašalinti nemalonius menopauzės simptomus, pavyzdžiui, karščio bangų dažnumą ir sunkumą, nuovargį ir kt. 

Paslaptis Nr. 4. Vakarinės pratybos „makko-ho“

„Makko-ho“ yra šventas ritualas bet kuriai japonei. Tai pratimų rinkinys, leidžiantis lavinti sąnarių ir stuburo lankstumą. Gimnastika padeda pagerinti kraujo mikrocirkuliaciją, normalizuoti medžiagų apykaitos procesus ir regeneraciją. Somatropinas taip pat gaminamas fizinio krūvio metu. Šis hormonas vadinamas augimo aktyvatoriumi: stabdo senėjimo procesus.

Paslaptis Nr.5. Akupresūra nuo menopauzės

Ar girdėjote neįprastą žodį „shiatsu“? Taip vadinama akupresūros rūšis, kuri aktyviai naudojama Rytų medicinoje. Shiatsu masažas yra pagrįstas biologiškai aktyvių taškų masažu. 

Beža japonų klinikoje (Sporto g. 8, Vilniuje) pėdų masažą su Shiatsu japonišku masažuokliu gausite dovanų, atlikus bet kurią veido arba kūno procedūrą.

Viso kūno Shiatsu masažą galite atlikti patys! Nykščiu (nykščio pagalvėle) švelniai spauskite kaklo priekinę dalį dešinėje ir kairėje, švelnų spaudimą atlikite kelis kartus iš viršaus į apačią. Vėliau tęskite su švelniais paspaudimais pakaušio, kaklo galinės pusės, pečių juostos, skrandžio ir apatinės pilvo dalies srityse. Spaudimą galima pakeisti glostymu.

Taip pat rekomenduotina išmasažuoti tašką po dešinės pėdos mažuoju pirštu. Tęsti masažą su tašku virš dešinės pėdos vidurinio piršto, vėliau masažuoti tašką ant dešinės rankos, ties bevardžio piršto pradžia.

Beža japonų klinikos rekomendacijos renkantis maisto papildus menopauzės laikotarpiu: 

Premium Longevity ilgaamžiškumo pilna papildų programa + DOVANA BEŽA
Harmony papildų programa moterims + DOVANA kolageno 5 d. kursas
Susideda iš jūrinio kolageno N15 ir Matrix fermentuotų ryžių luobelių ir sojų pupelių (Natto) ekstrakto, 30x10ml

€239.00   €191.20

ATRASKITE >


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Rekomenduojame

geriausia jums

Please select a collection to display the products

YOUR CART (0)

No Products in the Cart