Japonų klinikos darbo laikas: 10.00 – 18.00. Savaitgaliais nedirbame.

KOKS PREVENCINĖS MEDICINOS TIKSLAS?

  • Paskelbė BEZA FAMILIA
KOKS PREVENCINĖS MEDICINOS TIKSLAS?

Užkirsti kelią amžiaus ligoms – pasaulinė tendencija, auga natūropatijos

priemonių populiarumas, medicinos reekologizavimas. Tapo akivaizdu, kad neįmanoma sveikatintis sintetiniais preparatais, kurie pripildė mūsų gyvenimą XX amžiuje, kai išsivystė konvejerinė gamyba.

Integrali, profilaktinė ir senėjimą lėtinanti medicina – šiandien perspektyviausias ir progresyviausias sveikatos valdymo modelis, kurio pagrindą sudaro aktyvi profilaktika, gyvenimo kokybės gerinimas ir aktyvaus ilgaamžiškumo užtikrinimas.

Plačiai naudojama senėjimo profilaktinė XXI amžiaus medicinos koncepcija – 5P.

  • Predictive (predikcinė) – nuspėjamoji, leidžianti prognozuoti ligas remiantis individualiomis genomo ir konstitucijos ypatybėmis.
  • Preventive (prevencinė) – skatinti prevenciją, užkirsti kelią ligos išsivystymo galimybei.
  • Personalised (personalizuota) – individualiai elgtis su kiekvienu pacientu.
  • Participate (participacinė) – aktyvus gydytojų, įvairių specialistų ir pacientų bendradarbiavimas, kad būtų priimta profilaktikos, stebėsenos ir reabilitacijos strategija.
  • Positive (pozityvi) – pozityvus nusiteikimas teigiamai veikia gydymą.

Metodikų, naudojamų senėjimą lėtinančiose programose, pavyzdžiai:

Detoksikacija – šiuo metu pagrindas bet kurios senėjimą lėtinančios programos. Įvairūs toksinai, kurie šiuolaikinį žmogų veikia beveik kiekvieną sekundę, itin pražūtingai veikia gyvenimą ir veiklą. Esama dešimtys, jeigu ne šimtai įvairių būdų atsikratyti organizme susikaupusių toksinų: drenažo procedūros, ypatingi mitybos režimai, vaistinių ir natūralių preparatų vartojimas ir kt.

Dietos – mitybos sistema, parengta remiantis genetinės diagnostikos duomenimis, suteikia galimybę ir normalizuoti svorį, ir užkirsti kelią nepageidaujamoms būsenoms, kurių katalizatoriai yra vienokios arba kitokios maisto produktų grupės.

Antioksidantai – laisvųjų radikalų procesų aktyvumo sumažinimas, kovojimas su oksidaciniu stresu.

Biologiškai aktyvūs maisto papildai – vartojant kokybiškus biologiškai aktyvius maisto papildus sumažėja rizika išsivystyti daugybei ir paveldimų, ir įgyjamų ligų, nes organizme subalansuojamas vitaminų, mineralų ir kitų aktyviųjų medžiagų kiekis.

Psichohigiena – priemonės, skirtos psichinei sveikatai išsaugoti.

Fizinis aktyvumas - sportas, pasivaikščiojimai, plaukimas, joga.


Palikti komentarą

Pastebime, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant

JŪSŲ KREPŠELIS (0)

Krepšelyje nėra prekių